Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، امروز همزمان است با سالروز شهادت شهید محمد حسین فهمیده است؛ نوجوانی که در ۱۳ سالگی با مقاومت جلوی تانک های دشمن، حماسه شد. چندی پیش کتاب «شهیدان فهمیده» نوشته ابوطالب حافظی به زبان انگلیسی و با ترجمه روح الله مالمیر رونمایی شد. کتابی که به معرفی ۴۳ شهید دانش آموز می پردازد و نویسنده اش در پی پاسخ به این سوال است که چه چیز در زندگی این شهدا می توان یافت که رشد و بلوغ فکری آنها را در عرصه مقاومت و شهادت نشان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابوطالب حافظی که ۳۵ سال است در آموزش و پرورش مشغول به فعالیت است. کارش را از کردستان آغاز کرد و در آن استان ریاست آموزش و پرورش منطقه را به عهده داشت و ۱۲ سال است که در حوزه ستادی فعال است و مدتی نیز مدیر مدرسه دارالفنون بوده است.

وی در پاسخ به این سوال که هدف اصلیتان از نگارش این کتاب چه بود گفت: یکی از اهداف من رسیدن به این پرسش بود که آیا این نوجوانان در بحث های هیجانی رفتند و چنان رشادت هایی را آفریدند یا رفتار آنها از یک رشد و بلوغی سرچشمه می گیرد و اگر اینطور است این رشد برآیند چه فرایندی بوده است. برای همین به سراغ خانواده شهدا رفتم و با آنها گفتگو کردم تا شهدای نوجوان را بهتر بشناسم.

وی با بیان اینکه این کتاب ۴ قسمت دارد، گفت: فصل اول درباره شهید فهمیده است که به تفصیل درباره این شهید نوشته ام. فصل دوم به معرفی ۳۲ (شهید نوجوان) از تمام استان‌های کشور می‌پردازد و فصل سوم درباره ۱۱ شهید شاخص دانش‌آموز است و فصل آخر به تصاویر تأثیرگذار از زندگی این شهدا اختصاص دارد.

حافظی درباره اینکه شهید فهمیده را چگونه یافتید، گفت: من زندگینامه شهید فهمیده را به دقت مطالعه کردم. خمیرمایه رفتارهای بالغانه و شهادت طلبی او باز می گردد به دوران ابتدایی که در قم دبستانی می رفت که معلمشان یک روحانی بود. خانواده اش می گویند رشد او مدیون تلاش و تربیت معلم روحانی بوده است. در واقع شالوده اصلی شخصیت او همان زمان شکل گرفته بود. با وجود سن کم و اینکه می دانست داشتن اعلامیه امام جرم است اما آنها را از تهران می آورد و از رویشان دست نویس می کرد و پخش می کرد. در واقع او جدا از جریان انقلاب نبود.

وی گفت: شهید فهمیده، وقتی حضرت امام به ایران آمدند با آنکه طحالش پاره شده و در بیمارستان بود، دوام نیاورد و آمد به تهران تا امام را ببیند و روحیه تازه کند. ۱۴ بهمن موتور برادرش را می گیرد و خودش را به تهران می رساند و حتی مدتی هم خانواده از او خبر نداشتند. آمد و رفت با انقلابیون پشتوانه تربیتی او و رساندنش به پختگی بود.

وی در پایان گفت: من فکر می کنم دستاوردهای جنگ و حماسه ها و ارزش های فراوانی که در دل خود دارد برای نسل ۴ و ۵ ما خوب تبیین نشده است. اگر بتوانیم این رشادت ها را در قالب کتاب، فیلم، سریال نشان دهیم و الگوی نوجوانان کنیم، در این فضایی که به شدت از طرف دشمن مسموم شده است می تواند مفید باشد. دشمن به دنبال آسیب جدی به نسل جدید ماست و ما باید با داشته هایمان به مبارزه با آن برویم.

شناسایی، حفظ و احیای ارزش های حماسه سازان شهید انقلاب اسلامی به ویژه در دوره دفاع مقدس از مسئولیت های بزرگ نسل حاضر است. در این میان نقش بی بدیل فرهنگیان و دانش آموزان در عرصه های نبرد، مثال زدنی است. تقدیم ۵ هزار معلم شهید و ۳۶ هزار دانش آموز شهید خود گواهی بر این مدعاست.

طول زندگی شهیدان فهمیده زیاد نبود ولی عرض زندگی آنها بسیار با برکت و تاثیر گذار بوده است. و معمولا در عرض زندگی است که اندازه انسانیت افراد و تاثیرگذاری آن ها در فرایند کمال بخشی انسانی مشخص می شود.

در این کتاب از هر استان یک شهید دانش آموز معرفی شده است که این شهیدان عبارتند از :

استان آذربایجان شرقی: شهید پیغام ایوب

آذربایجان غربی: شهید مهدی( جبار) مارکانی زاده

اردبیل: شهید مرحمت بالازداده

اصفهان: شهید مهرداد عزیرالهی

البرز: شهید محمد حسین فهمیده

ایلام: شهید علی جزایه

بوشهر: شهید حسین صافی

شهر تهران: شهید محمود مهاجر

شهرستان های تهران: شهید وحید قمی

چهارمحال و بختیاری: شهید ظفر خالدی

خراسان جنوبی: شهید حسین کرامی

خراسان رضوی: شهید پرویز اژدو

خراسان شمالی: شهید ابراهیم محمدی

خوزستان: شهید سهام خیام

زنجان: شهید اسماعیل رستمی

سمنان: شهید بهروز بهروزی

سیستان و بلوچستان: شهید ابوالفضل محمد قاسمی

فارس: شهید حیدر شهیدی

قزوین: شهید علی واعظی فرد

قم: شهید حسن مالکی نژاد

کردستان: شهید یداله محمدی

کرمان: شهید علی عرب

کرمانشاه: شهید سیروس جمالی

کهگیلویه و بویراحمد: شهید ملک عوض پور

گلستان: شهید احمد روشنی یساقی

گیلان: شهید مجید آزاد خمامی

لرستان: شهید سید محمد تقی مرادیانی

مازندران: شهید حسن رضا خرسندی

مرکزی: شهید سعید ادب جو

هرمزگان: شهید شهاب خدمتکاری

همدان: شهید شمس اله شیرخانی

یزد: شهید محمد حسین ذوالفقاری

همچنین در بخش دیگری از کتاب به زندگی و معرفی شهدای زیر پرداخته شده است:

شهید رضا سلیمانی ابهری/شهید حسینعلی عالی/ شهید احمدرضا عباسی/ شهیده شهناز محمدی زاده/ شهیده زینب کمالی/ شهیده ایران قربانی/ شهیده سپیده طاهر هاشمی/ شهید بهنام محمدی/ شهیده ناهید فاتحی کرچوی/ شهیده محبوبه اشتیانی

مهر

انتهای پیام/

20 / 20 نویسنده کتاب «شهیدان فهمیده» محمد حسین فهمیده سالروز شهادت شهید محمد حسین فهمیده شهدای نوجوان ابوطالب حافظی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: محمد حسین فهمیده شهدای نوجوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۲۰۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، دانش‌آموزان پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم خرداد امسال در امتحانات نهایی شرکت می‌کنند و طبق مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی سوابق تحصیلی دوره متوسطه دوم در پذیرش دانشگاه‌ها تأثیر دارد.

بیشتر بخوانید؛ احتمال بازگشایی مدارس از شهریورماه/ طرح شناور شدن آغاز سال تحصیلی پیگیری می‌شود

یک میلیون و ۸۰۰ هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی شرکت می‌کنند، برای پایه یازدهم و دوازدهم از ۱۱ عنوان درس و برای پایه دهم ۱۲ عنوان درس امتحان نهایی گرفته خواهد شد.

در کنکور سال ۱۴۰۳، سوابق تحصیلی سهم ۵۰ درصدی دارد که ۲۸ درصد برای دروس عمومی و ۲۲ درصد برای دروس اختصاصی است.

دانش‌آموزان پایه دوازدهم از تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ و ذانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم باید از روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در امتحانات نهایی شرکت کنند.

طبق تأکید مسئولان وزارت آموزش و پرورش، سوالات امتحانات نهایی از کتاب درسی طراحی می‌شود و طراحی سؤالات امتحانات نهایی چند روز قبل از برگزاری آزمون در قرنطینه و امنیت کامل و با کمک گروهی از دبیران با تجربه در مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش، با همکاری معاون آموزش متوسطه و نمایندگان دفتر برنامه ریزی و تألیف کتابهای درسی متوسطه نظری انجام می‌شود.

همچنین به طراحان سوالات تاکید شده است از طراحی سوالات پرتکرار سال‌های قبل، جزوات و کتاب‌های کمک درسی پرهیز کنند.

طراحان سوالات امتحانات نهایی از میان دبیران مدارس دولتی

طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش، طراحی سوالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است و از طراحان خواسته شده درصدی از سوالات به سوالات آسان‌ و بخش عمده سوالات در حد متوسط باشد.همچنین تعدادی از سوالات سطوح بالای شناختی را مورد ارزشیابی قرار می‌دهد.

طراحان سؤالات دبیران مدارس دولتی سراسر کشور هستند و با توجه به شیوه‌های تدریس، متناسب با دانش‌آموزان سؤالات را طراحی خواهند کرد.

دانش‌آموزان هیچ بخشی از کتاب درسی را حذف نکنند

وزارت آموزش و پرورش ضمن توصیه‌هایی به داوطلبان اعلام کرده است: دانش‌آموزان تمام کتاب درسی را مطالعه کنند و هیچ بخشی را حذف نکنند چون از تمام بخش‌های کتاب درسی طراحی سؤال می‌شود، دانش‌آموزان به مؤسسات خصوصی و کتاب‌های کمک‌آموزشی مراجعه نکنند و کتاب‌های درسی را مبنا قرار دهند اما به‌جای پرداختن به کلیدواژه‌ها و نکات مهم، مفاهیم را مورد توجه قرار بدهند، یادگیری مهم است یعنی اگر مطلب را به‌خوبی متوجه شوند از عهده امتحانات نهایی برمی‌آیند.

نحوه طراحی سوالات در امتحانات نهایی

دانش‌آموزان باید توجه داشته باشند که انواعی از سؤالات در امتحانات نهایی قابل طرح هستند که برخی از آنها بدین قرارند:

مشابه آنها در قالب‌های گوناگونی مانند فعالیت، تمرین خود را بیازمایید و خودارزیابی در کتابهای درسی آمده‌اند.

در چارچوب محتوای کتاب هستند اما می‌توانند عیناً همان پرسش‌های موجود کتاب درسی نباشند.

ممکن است که بیش از یک راه حل و یک جواب داشته باشند؛ پس دانش آموزان می‌توانند پاسخ‌های متفاوتی به آنها بدهند. میتوانند داده محور و شاهد محور باشند در این نوع سوالات دانش، داده‌ها و اطلاعات مورد نیاز در اختیار دانش آموز قرار داده می‌شود تا با بررسی آنها به سوالات پاسخ دهد.

دانش آموزان را به تأمل و تفکر بیشتر ترغیب و به آنها کمک میکنند تا یادگیری خود را به موقعیت جدید تعمیم دهند.

به دانش آموزان کمک میکنند تا درک قوی تری از یک موضوع داشته باشند و با موضوعات دیگر یا دنیای واقعی ارتباط برقرار کنند.

دانش آموزان را تشویق میکنند تا با استفاده از دانش و مهارت‌های خود موضوع را در سطح عمیق تری بررسی کنند.

نمی توان با بله و خیر یا یک پاسخ ساده و چند کلمه‌ای به آنها پاسخ داد بلکه از دانش آموزان میخواهند تا نظرات و دلایل خود را ارائه کنند.

تنها دانسته‌های دانش آموزان را اندازه نمی‌گیرند بلکه مطالب جدیدی به آنها یاد میدهند تا بتوانند نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند، یادگیری خود را نظارت و هدایت کنند و از این طریق احساس رشد و عاملیت را در آنها تقویت می کنند.

در قالبهای متفاوتی مانند کوتاه پاسخ، درست، نادرست، کشف ارتباط و تشریحی ارائه میشوند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1229396 برچسب‌ها دانش‌آموزان

دیگر خبرها

  • ضرورت الگوسازی و معرفی بانوان ایثارگر و شهید به نسل جوان
  • روایت زندگی محمد دبیر سیاقی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • پایان ۳۹ سال غربت/ تشییع پیکر معلم شهید در ورامین
  • هدف از تکریم سرآمدان علمی و فرهنگی الگوسازی برای نسل جوان است
  • یادواره شهدای دانش آموز در یزد 
  • دانش‌آموزان و کودکان قربانیان اصلی جنایات اسرائیل هستند
  • مدارسی که شهریه می‌گیرند را معرفی کنید
  • آموزش درس زندگی به دانش آموزان در مدرسه‌ای در یزد
  • آموزش درس زندگی به دانش آموزان
  • سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟